2015 m. gruodžio 15 d., antradienis

Seimo posėdyje paminėtos signatarų B. Nedzinskienės ir P. Poškaus gimimo metinės

Seimas posėdyje paminėjo Lietuvos Nepriklausomybės Akto signatarų Birutės Nedzinskienės 60-ąsias ir Petro Poškaus 80-ąsias gimimo metines. Minėjimo dalyviai jų atminimą paminėjo tylos minute. 

Minėjimo metu savo atsiminimais dalijosi Nepriklausomybės Akto signatarai Audrius Butkevičius ir Leonas Apšega. 

Signataras A. Butkevičius, kalbėdamas apie B. Nedzinskienę, pabrėžė, kad žodžiai „tautos išlikimas“, „tautinė atmintis“, „tautinė valstybė“ buvo raktiniai jos politiniame gyvenime. „Tauta gali išlikti, pratęsti save į ateitį tik būdama vieninga. Todėl vienybės paieškos buvo svarbiausiu Birutės veiklos leitmotyvu“, – tvirtino Nepriklausomybės Akto signataras. Anot jo, jeigu galėtų Birutės politinį gyvenimą nusakyti dviem žodžiais, tai būtų vienijimas ir taikymas. 

Apie P. Poškų kalbėjęs signataras L. Apšega sakė, kad jis buvo neeilinė asmenybė, neeilinių gabumų ir užsispyrimo žmogus. „Jo darbštumas, nuoširdumas, sugebėjimas kiekvieną darbą daryti gerai, turi būti ne svetimas ir mums kiekvienam. Buvo tikras žemdirbys, tikras politikas, tikras žmogus iš didžiosios raidės. Toks jis man liks atminty, tikiu, kad ne tik man vienam“, – minėjime kalbėjo Nepriklausomybės Akto signataras.


Vincė Vaidevutė Margevičienė,
Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos seniūno pavaduotoja
Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų Politinių kalinių ir tremtinių frakcijos pirmininkė