2015 m. lapkričio 11 d., trečiadienis

Valstybės valdymo ir savivaldybių komitetas pritarė 2016 m. valstybės ir savivaldybių biudžetų projektui bei pritarė laikinosios tyrimo komisijos įgaliojimų suteikimui Seimo Antikorupcijos komisijai

Šiandien Valstybės valdymo ir savivaldybių komitetas posėdyje iš esmės pritarė 2016 m. valstybės biudžeto ir savivaldybių biudžetų finansinių rodiklių patvirtinimo įstatymo projektui (XIIP-3651) siūlydamas padidinti asignavimus Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentui prie Vidaus reikalų ministerijos, Vyriausiajai rinkimų bei Vyriausiajai tarnybinės etikos komisijoms; įstaigoms prie Vidaus reikalų ministerijos, vykdančioms funkcijas, tiesiogiai susijusias su nacionaliniu saugumu (krašto apsauga), numatyti (skirti) šioms funkcijoms vykdyti dalinį finansavimą iš Krašto apsaugos ministerijai numatytų asignavimų; didinti skolinimosi limitą Kauno miesto savivaldybei; esant galimybei skirti papildomą finansavimą melioracijos įrenginių rekonstrukcijai ir kt. 

Posėdyje taip pat svarstytas Seimo nutarimas „Dėl Lietuvos Respublikos Seimo laikinosios tyrimo komisijos įgaliojimų suteikimo Seimo Antikorupcijos komisijai ir pavedimo atlikti parlamentinį tyrimą“ (XIIP-3710). Komitetas po diskusijų vienbalsiai nutarė pritarti komiteto patobulintam nutarimo projektui ir Seimo Antikorupcijos komisijai pavesti atlikti parlamentinį tyrimą ne tik dėl Druskininkų savivaldybės valdomų bendrovių veiklos teisėtumo, Lietuvos Respublikos vietos savivaldos įstatymo nuostatų galimo pažeidimo Druskininkų savivaldybėje, kitų įtarimų, kuriuos sukėlė valstybės ir savivaldybės institucijų priimti sprendimai, tiesiogiai susiję su Druskininkų savivaldybe arba savivaldybės tarybos nariais, bei, įvertinęs Seimo narių Irenos Šaulienės ir Petro Gražulio pasiūlymus jiems pritarė ir pagal juos papildė projektą. 

Siūloma Seimo Antikorupcijos komisijai šį tyrimą atlikti ir Seimui išvadas bei pasiūlymus pateikti iki 2015 m. gruodžio 20 d.


Vincė Vaidevutė Margevičienė,
Seimo Valstybės valdymo ir savivaldybių komiteto narė
Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos seniūno pavaduotoja
Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų Politinių kalinių ir tremtinių frakcijos pirmininkė