2015 m. lapkričio 5 d., ketvirtadienis

Seimo TS-LKD frakcijos pranešimas: „Siūloma, kad Druskininkų reikalus tirtų speciali parlamentinė komisija“

Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcija kartu su Liberalų sąjūdžio frakcija šiandien teikia Seimo nutarimą dėl laikinosios tyrimo komisijos įgaliojimų suteikimo Seimo Antikorupcijos komisijai, kuri turėtų atlikti parlamentinį tyrimą dėl įvykių Druskininkų savivaldybėje, kai mokesčių mokėtojų pinigai galimai panaudojami pažeidžiant teisės aktus. 

Pasak TS-LKD frakcijos seniūno Andriaus Kubiliaus, Druskininkų savivaldybės skandalų serija atskleidžia sistemą, kaip veikia korumpuoti vietos „kunigaikštukai“ ir kaip jų įtaka nusidriekia net iki aukščiausių Vyriausybės narių koridorių. 

Druskininkų reikalai susideda net iš keturių labai rimtų epizodų, kurie visi siejasi su socialdemokratų vadovybe: „Vijūnėlės dvaro“ nelegalių statybų istorija ir paskubomis prieš pat artėjantį teismo sprendimą Vyriausybės priimtas nutarimas panaikinti teisės normas, reglamentuojančias arba draudžiančias statybas kurortinėse zonose ir taip apsunkintos galimybės ginti viešąjį interesą šioje byloje; Druskininkų „Aqua“ parko ir jame esančių prabangių apartamentų, kuriais nemokamai naudojosi aukšti šalies pareigūnai, istorija; Druskininkų opozicijos nuolatinis ir sistemingas teisių pažeidinėjimas, bandymas užgniaužti opoziciją; ir, galų gale, propagandinis mero Ričardo Malinausko laikraštis, leistas pažeidžiant įstatymą ir po R.Malinauskui nepalankių teismų sprendimų mįslingomis aplinkybėmis atsidūręs ne kur kitur, o visos socialdemokratų partijos viešųjų ryšių konsultanto rankose. Tai keturi labai rimti epizodai, kurie rodo prie socialdemokratų prasidėjusią Lietuvos demokratijos eroziją, kurioje aktyviai dalyvauja ir pati socialdemokratų vadovybė“, – sako A. Kubilius. 

Komisijai formuluojama užduotis išsiaiškinti visų šių istorijų aplinkybes, kurių visuma demonstruoja socialdemokratų partijoje vis labiau įsivyraujančias „jūra iki kelių“ ir „mums viskas galima“ nuostatas. Tai Lietuvos tolimas nuo vakarietiškų, skaidrios politikos standartų, kurių iki šiol buvo siekiama. 

Tikiuosi, kad socialdemokratai turės sveiko proto pritarti šiam sprendimui, nes tik taip jie gali įrodyti, kad nebijo skaidrių ir objektyvių atsakymų į visuomenei rūpimus klausimus“, – sako Seimo opozicijos lyderis A. Kubilius. 

Nutarimo projektą rasite čia.


Vincė Vaidevutė Margevičienė,
Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos seniūno pavaduotoja
Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų Politinių kalinių ir tremtinių frakcijos pirmininkė