2015 m. lapkričio 16 d., pirmadienis

Seimo TS-LKD frakcijos pranešimas: „Opozicija klausia, ar K. Trečioko vadovaujama ministerija dalyvaus trečiąja šalimi dėl viešo intereso gynimo?“

Seimo opozicijos lyderis Andrius Kubilius kreipėsi į aplinkos ministrą Kęstutį Trečioką, klausdamas, ar Aplinkos ministerija neketina trečiosios šalies teise dalyvauti Generalinės prokuratūros pradėtame teisminiame ginče dėl visuomenės intereso gynimo, kad pastato statybos Druskininkų Vijūnėlės parko teritorijoje būtų pripažintos neteisėtomis? 

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcija jau yra kreipusis į Vyriausybės vadovą, prašydama paaiškinti 2015-09-23 Vyriausybės nutarimo dėl kurortinių zonų naikinimo, turėjusio įtakos teismo sprendimui dėl viešojo intereso gynimo kurortinėje zonoje statomo pastato Druskininkų Vijūnėlės parko teritorijoje, priėmimo aplinkybes. Tačiau aiškių atsakymų negauta. 

Atsižvelgiant į tai, ministro dar kartą klausiama, ar matant, kokias teisines pasekmes šis nutarimas sukėlė, ministerija neketina Vyriausybei siūlyti atšaukti minėtą nutarimą.


Vincė Vaidevutė Margevičienė,
Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos seniūno pavaduotoja
Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų Politinių kalinių ir tremtinių frakcijos pirmininkė