2015 m. lapkričio 12 d., ketvirtadienis

Seimo opozicijos lyderis A. Kubilius sveikina ryžtingą premjero apsisprendimą nepirkti elektros iš Astravo atominės elektrinės

Seimo opozicijos lyderis Andrius Kubilius sveikina šiandien per Vyriausybės valandą Seime išsakytą ryžtingą Ministro Pirmininko Algirdo Butkevičiaus poziciją, kad Lietuva nepirks elektros energijos iš nesaugios Astravo atominės elektrinės. 

Šį atsakymą A. Kubilius gavo paklausęs, ar teisingi Rusijos spaudos pranešimai, kad Lietuvos Vyriausybė tyliai suderino su baltarusiais Astravo elektrinę pagal ESPO konvenciją; Lietuvos Vyriausybė planuoja stiprinti linijas, vedančias Baltarusijos link; per šias linijas Lietuva planuoja tiek pati pirkti elektros energiją iš Astravo, tiek ją tranzitu pardavinėti per naujas „NordBalt“ ir „Litpolink“ linijas į Švediją ir Lenkiją, nes iš to tariamai Lietuva galėtų gerai uždirbti. 

Šiandien A. Butkevičius atsakė: „Mes nesiruošiame jokios infrastruktūros pritaikyti tai atominei elektrinei ir mes nesirengiame pirkti elektros energijos iš atominės elektrinės“.


Vincė Vaidevutė Margevičienė,
Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos seniūno pavaduotoja
Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų Politinių kalinių ir tremtinių frakcijos pirmininkė