2015 m. lapkričio 12 d., ketvirtadienis

Seimo opozicijos lyderis A. Kubilius: „Valdantieji imasi „valstybinio terorizmo“

Andrius Kubilius
Seimo opozicijos lyderis Andrius Kubilius Vyriausybės valandos Seime metu premjerui Algirdui Butkevičiui įteikė atsakymus į antradienį Ministro Pirmininko pateiktus klausimus, susijusius su Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) pirmininko Gabrieliaus Landsbergio žmonos verslu. 

Opozicijos lyderis pabrėžia, kad atsakymai ne vieną kartą skelbti ir seniai žinomi, tačiau nauja yra tai, kad tokius absurdiškus klausimus ir juose įvardijamus įtarimus ar kaltinimus skelbia jau pats Ministras Pirmininkas. 

Tai reiškia, kad demokratijos erozija įgauna pagreitį – valdžia imasi naudoti savo galią tam, kad susidorotų su opozicijos lyderių artimaisiais, jų verslu, jų reputacija. Kitaip kaip „valstybiniu terorizmu“ to negaliu vadinti. Prie šios valdžios saugiu negali jaustis joks iniciatyvus, aktyvus žmogus ar verslininkas, jeigu jo artimasis yra aktyvus konservatorius“, – pažymi A. Kubilius. 

Opozicijos lyderis taip pat klausia, kuo tai skiriasi nuo to, ką Maskvoje V. Putinas daro su opozicija? Pasak jo, visi šie klausimai rodo tik tai, kokia desperacija yra apėmusi skandaluose paskendusius socialdemokratus. 

A.Kubilius pabrėžia, kad toks valdančiųjų „valstybinis terorizmas“ negąsdina, o TS-LKD aiškiai ir atvirai pateikia visus atsakymus į premjero klausimus.


Vincė Vaidevutė Margevičienė,
Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos seniūno pavaduotoja
Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų Politinių kalinių ir tremtinių frakcijos pirmininkė