2015 m. spalio 21 d., trečiadienis

Seimo TS-LKD frakcijos pranešimas: „Prašoma, kad A. Butkevičius įvertintų savo pavaduotojo R. Malinausko pavartotą nusikaltėlių lygio žodyną“

Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos seniūnas Andrius Kubilius viešai kreipiasi į Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) pirmininką Algirdą Butkevičių, prašydamas įvertinti jo pavaduotojo Ričardo Malinausko šiandien per „Žinių radiją“ pasakytus žodžius: „Ponas Anušauskas yra vienas iš tų organizuotos nusikalstamos grupuotės narių, kuris jau keletą metų kuria, organizuoja ir vykdo prieš Druskininkų savivaldybę ir konkrečiai – prieš mane, kaip galima būtų išsireikšti, mafijinio lygio, mafijinės infrastruktūros puolimus“. Tokį žodyną minėtame interviu R. Malinauskas vartoja ne vieną kartą. 

LSDP partijos pirmininkas turėtų griežtai įvertinti įtakingo savo partijos pavaduotojo žodžius, kuriuose jis Seimo narį išplūsta nusikaltėlių lygio žodžiais. Tokia retorika nepriimtina bet kuriam politikui, bet kuriam piliečiui. Toks R. Malinausko kalbėjimas rodo didelį jo susierzinimą ir netgi desperaciją dėl viešai paskelbtų faktų apie galimai neteisėtas statybas Druskininkuose, kurioms įteisinti socialdemokratų Vyriausybė, vadovaujama A. Butkevičiaus, suskubo netgi pakeisti Vyriausybės nutarimą“, – pažymi A. Kubilius. 

A. Kubilius viešai klausia A. Butkevičiaus: „Ar Jums priimtinas toks bendravimo būdas, kai visi, turintys klausimų dėl mero turtų ar jam reikalingų Vyriausybės sprendimų, vadinami organizuota mafijine struktūra? Ar Jūs, kaip partijos pirmininkas, sieksite, kad R. Malinausko nesiskaitymas su žodžiais būtų įvertintas partijos etikos komisijoje?


Vincė Vaidevutė Margevičienė,
Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos seniūno pavaduotoja
Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų Politinių kalinių ir tremtinių frakcijos pirmininkė