2015 m. spalio 15 d., ketvirtadienis

„Darbo partijos poelgis gali būti pavyzdys ir kitiems koalicijos partneriams“

Seimo opozicijos lyderis Andrius Kubilius, sveikindamas Seimo kai kurių valdančiųjų partijų sprendimą pritarti po pateikimo Seimo nutarimo projektui atlikti parlamentinį tyrimą dėl valstybinių viešinimo paslaugų konkursų skaidrumo, ar nebuvo korupcijos apraiškų Ministro Pirmininko Algirdo Butkevičiaus žentui įsigyjant UAB „Ministerium“ akcijų ir valstybės institucijoms bendradarbiaujant su šia bendrove, sako, kad kai kurių Seimo narių iš valdančiosios koalicijos partijų noras išsiaiškinti tiesą yra pagirtinas. 

Nenuostabu, kad opozicija, nuosekliai siekusi gauti atsakymus į rūpimus klausimus, balsavo už tokį parlamentinį tyrimą. Tačiau pagirtinas valdančiąją koaliciją sudarančių partijų atstovų, ir ypač – iš Darbo partijos – noras gauti atsakymus į Ministrui Pirmininkui viešai pateiktus klausimus. Sveikiname „darbiečių“ norą ne slapstytis nuo viešumo, o patiems išsiaiškinti tiesą, juo labiau kad istorijos epicentre atsidūrė spaudoje minimas Žemės ūkio ministerijos, kuriai vadovauja Darbo partijos deleguota ministrė, organizuotas milijoninis konkursas, kurį laimėjo „Ministerium“. Socialdemokratai taip pat galėtų sekti „darbiečių“ pavyzdžiu ir drąsiai paremti tyrimą, kuris tiesiogiai su jais susijęs“, – sako A. Kubilius. 

Primename, kad šiuo parlamentiniu tyrimu siekiama gauti atsakymą į esminį klausimą: ar šios Vyriausybės veikloje nėra sistemingo valstybės resursų naudojimo siekiant atsidėkoti už buvusias, esamas ar būsimas rinkimų kampanijų organizavimo paslaugas.


Vincė Vaidevutė Margevičienė,
Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos seniūno pavaduotoja
Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų Politinių kalinių ir tremtinių frakcijos pirmininkė