2015 m. rugsėjo 25 d., penktadienis

Seimo TS-LKD frakcijos pranešimas: Seime – diskusija apie „švogerizmą“ Lietuvoje

Pirmadienį, rugsėjo 28 dieną, 10 val., Seime (III r., 218b salėje) įvyks parlamentinės grupės „Už Lietuvą be korupcijos“ vardu organizuojama apskritojo stalo diskusija „Nepotizmas Lietuvoje“. Diskusijos metu planuojama aptarti nepotizmo (artimųjų protegavimo) problemos mastą ir dinamiką Lietuvoje, įvertinti jį reguliuojančią teisinę bazę ir kitus aspektus, iškelti siūlymus įstatymams tobulinti šioje srityje. 

Nepotizmas arba, paprasčiau kalbant, „švogerizmas“ Lietuvoje yra kaip dramblys kambaryje. Visuomenė ir ekspertai žino, kad toks reiškinys egzistuoja, tačiau apie jį kaip visumą nekalbama nei Seime, nei žiniasklaidoje, kur apsiribojama skandalingai iškylančiais atskirais „švogerizmo“ atvejais. Taip neturėtų būti. Šia diskusija siekiame atkreipti pirmiausiai politikų dėmesį į šią problemą ir tikimės rasti sprendimų, kaip pagerinti kovą su „švogerizmo“ reiškiniu Lietuvoje“, – teigė grupės „Už Lietuvą be korupcijos“ pirmininkė, Seimo TS-LKD frakcijos narė Agnė Bilotaitė. 

Diskusijoje dalyvaus Seimo nariai, Specialiųjų tyrimų tarnybos ir Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos atstovai, nevyriausybinių organizacijų „Transparency International“ Lietuvos skyriaus ir „Baltosios pirštinės“ atstovai, Kazimiero Simonavičiaus universiteto Teisės fakulteto dekanas prof. Ryšardas Burda ir kiti.


Vincė Vaidevutė Margevičienė,
Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos seniūno pavaduotoja
Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų Politinių kalinių ir tremtinių frakcijos pirmininkė