2015 m. rugsėjo 11 d., penktadienis

Tapybos darbų parodą "Pažinimo medis" atidarymas

Seimo parlamento galerijoje atidarėme Gintaro Tadausko tapybos darbų parodą "Pažinimo medis". 

"Dailininko darbai yra išskirtiniai ir unikalūs ne tik dėl naudojamos atlikimo technikos, bet ir kūriniuose įprasmintų vertybių. Tapytojas įkvėpimo ir sielos išraiškos ieško Biblijos teiginiuose. Tvirtos medžio šaknys ir jo vainiko viršūnėje saulę gaudantys paukščiai, medžiai, drugeliai mus veda į tai, kas amžina, kas išlieka ilgiau už mūsų trumpą viešnagę žemėje", – žodžiais įprasmino G. Tadausko kūrybą Lilija Ivaškevičiūtė. 

"Ypatinga paveikslų atlikimo technika yra viena seniausių, nes tokiu būdu buvo tapomos ikonos, išliekančios per amžius. Sodrios ir ryškios, kartais mistiškos miglos apgaubtos spalvos išgaunamos tapant mineralinės temperos būdu, mineralus specialiu būdu išgaunant iš akmens ir maišant su kiaušinio tryniu", – apie tapybos techniką pasakojo dailininkas Gintaras Tadauskas. 

Medis, kaip ir žmogus, turi savo gyvenimą, savo sielą, savo vidinę jėgą, kuria dalinasi su tais, kurie prie jo prisiglaudžia. Medis turi savo draugus, apgaubia tuos, kuriems reikalinga paunksmė, vėsa, ramybė. 

Parodos atidarymo svečiams dainas dovanojo Mindaugas Jankauskas, Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro solistas bei Nacionalinės Mikalojaus Konstantino Čiurlionio menų mokyklos auklėtinės Saulė ir Auksė Dovydėnaitės. 

Gintaro Tadausko paveikslų paroda eksponuojama Seimo I rūmų parlamento galerijoje iki rugsėjo 21 d.


Vincė Vaidevutė Margevičienė,
Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos seniūno pavaduotoja
Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų Politinių kalinių ir tremtinių frakcijos pirmininkė