2015 m. sausio 7 d., trečiadienis

Seime pristatoma Irinos Bogdanovič skiautinių paroda

Sausio 12 d., pirmadienį, 11.30 val. Seimo III rūmų parodų galerijoje bus pristatyta menininkės Irinos Bogdanovič skiautinių paroda „Išsiuvinėtas pasaulis“. Parodą atvers Seimo narys Paulius Saudargas. 

Menininkės darbai – ženkliški, dekoratyvūs, juose dominuoja ryškios spalvos, kurios sustiprina dekoratyvumą, nepaisoma nei mastelio, nei proporcijų. Darbuose taip pat labai svarbus yra ritmas ir jo sistema, kuri kiekviena paveiksle yra išskirtinė ir savita. Didelis dėmesys yra skiriamas paveikslų nuotaikai, unikalių personažų kūrybai. I. Bogdanovič meninė kalba yra labai spontaniška ir impulsyvi, tačiau ir lengvai suprantama, nereikalaujanti jokių ypatingų interpretavimo įgūdžių. 

Autorės darbai atitinka kultūros raidą, o jų pateiktį publikai telieka suvokti kaip gražią ir reikalingą dovaną žiūrovams, skatinančią ne tik atsigręžti į kasdieninės rutinos gerokai užgriozdintus savo pačių nuoširdumo pradus, bet ir susimąstyti apie vaiko likimą mumyse. Irinos Bogdanovič paveikslai, jį išsaugoję, mus įgalina tokiai akistatai“, – teigia dr. Dalia Karatajienė. 

Paroda eksponuojama sausio 6–19 dienomis. 



Vincė Vaidevutė Margevičienė,
Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos seniūno pavaduotoja
Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų Politinių kalinių ir tremtinių frakcijos pirmininkė