2015 m. sausio 7 d., trečiadienis

Kariūnai Seime aptars Sausio įvykių patirtį

Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademija minėdama Sausio 13-osios įvykius jau tradiciškai, penktą kartą savo studijų istorijoje Seime organizuoja interaktyvų edukacinį renginį ,,Sausio 13-oji. Ko galime pasimokyti?“. 

Renginio tikslas – suteikti Akademijos III kurso kariūnams galimybę priimti savarankišką sprendimą dėl Seimo rūmų komplekso gynybos ir taip formuoti savo požiūrius bei supratimą apie tai, kuo gali būti naudinga 1991 m. sausio mėn. įvykių patirtis būsimiems karininkams. 

Kariūnams jau nuo 2014 metų lapkričio mėnesio buvo organizuotas įvadinis užsiėmimas, kurio metu jie buvo supažindinti su geopolitine to meto šalies situacija, gavo užduotis parengti gynybos planus pagal 1991 m. ir 2015 m. situacijas. 

Sausio 8 d., 14 val. Seimo Konstitucijos salėje kariūnai pristatys savo sumanymus Karo akademijos vadovybei, instruktoriams. Vėliau jie išklausys buvusių Parlamento gynėjų komentarus ir pranešimus. Tokiu būdu tikimasi, kad būsimi valstybės gynėjai giliau suvoks tiek istorinius, tiek karinius, tiek ir dvasinius tų dienų aspektus. 

Renginio vyresnysis ir kontaktinis asmuo – mjr. Paulius Diliūnas.

Daugiau informacijos apie Laisvės gynėjų dienos minėjimo renginius ir išsamią renginių programą galima rasti specialiojoje svetainėje


Vincė Vaidevutė Margevičienė,
Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos seniūno pavaduotoja
Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų Politinių kalinių ir tremtinių frakcijos pirmininkė