2014 m. lapkričio 25 d., antradienis

Seimo TS-LKD frakcijos pranešimas: „Seimo Pirmininkė nesiima jokių veiksmų dėl susidariusios padėties Etikos ir procedūrų komisijoje“

Frakcijų atšaukti Seimo Etikos ir procedūrų komisijos nariai Valentinas Stundys, Vytautas Juozapaitis, Stasys Šedbaras, Dalia Teišerskytė ir Povilas Urbšys pakartotinai kreipėsi į Seimo pirmininkę Loretą Graužinienę dėl susidariusios padėties Etikos ir procedūrų komisijoje. 

Seimo nariai atkreipia dėmesį, kad šiandien Etikos ir procedūrų komisijos pirmininko pavaduotojas Mečislovas Zasčiurinskas kviečia posėdį, taip pažeisdamas Seimo statuto reikalavimus, kurie numato, kad eilinį posėdį kviečia pirmininkas, o neeilinį gali inicijuoti vienas trečdalis jos narių savo parašais.

Esame įsitikinę, kad Seimo Pirmininkė turi visus įgaliojimus skubiai spręsti komisijos problemas taip, kad nebūtų vilkinamas komisijos sudėties pakeitimo bei naujos sudarymo tvarkos svarstymas posėdžiuose. Bet koks šio klausimo vilkinimas suteikia kai kuriems komisijos atstovams imtis teisiškai abejotinų veiksmų“, – teigia Seimo nariai. 

Savo deleguotus Seimo narius atšaukusių frakcijų ir Mišrios Seimo narių grupės seniūnai ragino skubiai spręsti komisijos sudarymo klausimus, kad būtų užtikrintas efektyvus jos darbas, tačiau iki šiol jokių veiksmų nesiimama. 

Taigi Seimo nariai dar kartą ragina Seimo Pirmininkę ne tik sustabdyti kolegų pastangas gilinti chaosą komisijoje, bet ir imtis ryžtingų veiksmų, kad problemos būtų kuo skubiau sprendžiamos. 


Vincė Vaidevutė Margevičienė,
Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos seniūno pavaduotoja
Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų Politinių kalinių ir tremtinių frakcijos pirmininkė