2014 m. spalio 28 d., antradienis

Seimo TS-LKD frakcijos pranešimas: frakcija premjero klausia, kokios jo neryžtingo elgesio su viceministru priežastys

Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos nariai kreipėsi į Ministrą Pirmininką Algirdą Butkevičių dėl sveikatos apsaugos viceministro Gedimino Černiausko kišimosi vykdant konkursą Valstybinės akreditavimo sveikatos priežiūros veiklai tarnybos vadovo pareigoms užimti. 

Seimo nariai premjero prašo artimiausiame Seimo posėdyje atsakyti, ar jis iš tiesų nurodęs viceministrui G. Černiauskui pasirūpinti, kad konkurso laimėtoja būtų pripažinta socialdemokratė buvusi Seimo narė Vilija Vertelienė, kaip aiškiai girdisi žiniasklaidoje paskelbtame garso įraše? 

Vienas iš paklausimo autorių Seimo TS-LKD frakcijos seniūno pirmasis pavaduotojas Jurgis Razma pažymi, kad neryžtingas Ministro Pirmininko elgesys dėl viceministro G. Černiausko galimo piktnaudžiavimo gali reikšti, kad toks nurodymas iš tiesų buvo duotas. 

Dėl galimo spaudimo atsisakyti laimėtų konkurse pareigų Norai Ribokienei turėtų būti keliamas ir viceministro baudžiamosios atsakomybės klausimas dėl galimo piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi“, – sako J. Razma, su frakcijos kolegomis klausiantis, ar premjeras dėl to kreipsis į teisėsaugą? 

Frakcijos narių nuomone, už aukšto lygio politinio pareigūno – viceministro – veiksmus politinę atsakomybę turi prisiimti ne tik ministras, bet ir viceministrą delegavusios partijos vadovas, ministras pirmininkas A. Butkevičius, kuris, beje, prieš pastarąjį viceministrų paskyrimą reikalavo, kad viceministrų skyrimai būtų jo aprobuoti. 


Vincė Vaidevutė Margevičienė,
Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos seniūno pavaduotoja
Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų Politinių kalinių ir tremtinių frakcijos pirmininkė