2014 m. spalio 8 d., trečiadienis

Seimo TS-LKD frakcijos pranešimas: „Ar privačios stovėjimo aikštelės statybos išlaidos kris ant gyventojų pečių?“

Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos nariai kreipėsi į Specialiųjų tyrimų tarnybą, Seimo Antikorupcijos komisiją ir Valstybės kontrolę, kad būtų atliktas tyrimas dėl automobilių stovėjimo aikštelės prie Santariškių klinikos koncesijos projekto įgyvendinimo. 

Šiuo metu, remiantis Algirdo Butkevičiaus Vyriausybės nutarimu, pradėtas įgyvendinti viešojo ir privataus sektorių partnerystės projektas „Automobilių stovėjimo aikštelių infrastruktūros plėtra Santariškių medicinos įstaigų miestelyje“ ir vykdomas koncesijos konkursas, kurio nugalėtojas pasirašys koncesijos sutartį su Sveikatos apsaugos ministerija. Vienas iš pasirašiusių kreipimąsi Seimo TS-LKD frakcijos seniūno pavaduotojas Jurgis Razma atkreipia dėmesį, kad Vyriausybės nutarimu šio projekto vertė gali siekti beveik pusę milijardo litų, tačiau Sveikatos apsaugos ministerijos duomenimis, automobilių stovėjimo aikštelės įrengimui reikia tik 56,3 mln. Lt. Seimo nariai mano, kad sumos skirtumą koncesininkui neišvengiamai turės padengti į gydymo įstaigas atvykstantieji ir tų įstaigų darbuotojai, kurie naudosis įrengta automobilių aikštele. 

Taigi kreipimesi prašoma atlikti auditą, imtis parlamentinio tyrimo ir pateikti išvadas dėl Vyriausybės nutarimo projekto įgyvendinimo finansinio pagrįstumo ir teisėtumo. Seimo nariai taip pat klausia, ar tokios finansinės apimties koncesijai nebuvo reikalingas Seimo pritarimas. 

Kreipimasis pridedamas


Vincė Vaidevutė Margevičienė,
Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos seniūno pavaduotoja
Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų Politinių kalinių ir tremtinių frakcijos pirmininkė