2014 m. spalio 22 d., trečiadienis

Seimo opozicijos lyderio A. Kubiliaus pranešimas: „Partijos „Tvarka ir teisingumas“ deleguotas D. A. Barakauskas turėjo atsistatydinti jau vakar“

Reaguodamas į vakar dienos žinią, kad Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) pradėjo kratas „Tvarka ir teisingumas“ partijos patalpose, Seimo opozicijos lyderis Andrius Kubilius mano, kad vidaus reikalų ministras Dailis Alfonsas Barakauskas jau vakar turėjo prisiimti atsakomybę dėl mestų įtarimų ir premjerui įteikti atsistatydinimo pareiškimą. 

Jei pats vidaus reikalų ministras nesuprato savo atsakomybės ir neatsistatydino vakar, šiandien jį ryžtingai atleisti turėjo Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius. Tačiau kaip jau tapo įprasta, vakar pasakęs, kad „STT pradėjo labai stipriai vykdyti tai, kas buvo mūsų numatyta programoje, kurią yra patvirtinusi Vyriausybė“, šiandien Premjeras jau keičia nuomonę ir dėl neaiškių aplinkybių gina savo pavaldinį D. A. Barakauską. Nesuprantama Premjero laikysena laukiant teisėsaugos institucijų tyrimo, nes iš viešai skelbiamos informacijos jau dabar galima daryti tam tikras išvadas dėl korupcinių veiksmų tiek „Tvarkos ir teisingumo“ partijoje, tiek ir Vidaus reikalų ministerijoje“, – teigia. A. Kubilius. 

Pasak Seimo opozicijos lyderio, opozicijai gali tekti inicijuoti interpeliaciją ministrui, nes akivaizdu, jog Premjero ryžtas išgaravo. 

Priminsime, kad žiniasklaidoje skelbiama, jog STT sulaikė penkis asmenis, tarp kurių ne tik politikai, tačiau ir Rolando Pakso samdomos viešųjų ryšių agentūros prodiuseris Rolandas Skaisgiris. Jam taip pat pareikšti kaltinimai dėl prekybos poveikiu stambiu mastu Vidaus reikalų ministerijoje. 

Manęs visai nestebina, kad STT įtaria tam tikrus neskaidrius sandorius partijoje „Tvarka ir teisingumas“, nes partijos lyderis R. Paksas pašalintas iš Prezidento posto būtent už panašius neskaidrius sandorius su Rusijos piliečiu Jurijumi Borisovu“, – primena Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos pirmininkas. 


Vincė Vaidevutė Margevičienė,
Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos seniūno pavaduotoja
Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų Politinių kalinių ir tremtinių frakcijos pirmininkė