2014 m. spalio 24 d., penktadienis

Seime nevyriausybinių organizacijų atstovams – patarimai, kaip tapti labiau matomiems

Spalio 31 d., penktadienį, 10 val. Seimo Europos informacijos biure vyks mokymai „Tapk matomas“, kuriuos organizuoja Anna Lindh fondas kartu su kultūros centru „In Actio“, Jaunimo tarptautinio bendradarbiavimo agentūra, Lietuvos pramonininkų konfederacija ir UAB „Greita Spauda“. 

Pastebima, kad daugelis nevyriausybinių organizacijų sprendžia klausimą, kaip pristatyti savo veiklą ir tapti matomiems fondams, verslui, žiniasklaidai, todėl pagrindinis mokymų tikslas – suteikti informacijos, kaip tinkamai planuoti MEDIA programas. 

Tenka pripažinti, kad apie daugelį nuostabių iniciatyvų, kurios vykdomos tiek vietiniu, tiek nacionaliniu ar tarptautiniu lygiu, visuomenė nesužino ne todėl, jog jos nieko vertos, o todėl, kad pritrūksta NVO darbuotojų įgūdžių, besiruošiant ar planuojant projektų matomumą“, – pastebi organizatoriai. 

Renginyje Anna Lindh fondo Lietuvos tinklo koordinatorius Andrius Bečys pristatys fondo lūkesčius veiklų organizatoriams, siekiant matomumo, rengiant projektus su Viduržemio jūros regionu; Jaunimo tarptautinio bendradarbiavimo agentūros informacinės veiklos koordinatorė Vaiva Ružaitė papasakos, kokio projekto matomumo tikimasi vykdant programą „Erasmus+“ bei pasidalys vykdytų projektų gerosiomis patirtimis; Lietuvos pramonininkų konfederacijos Ekonomikos ir finansų departamento direktorius Sigitas Besagirskas kalbės apie tinkamą pasiruošimą siekiant užmegzti ir plėtoti ryšius su verslo atstovais; žiniasklaidos atstovas diskutuos apie dažniausiai daromas klaidas, pristatant renginius spaudai; UAB „Greita spauda“ VIP klientų vadybininkas Domantas Bražinskas kalbės apie šiuolaikinės spaudos galimybes, kaip ir kada reikėtų pradėti planuoti bei pasiruošti spaudos darbus, kad jie taptų išskirtiniais. 

Anna Lindh fondas – tai tarpvalstybinė institucija, kuri savo veikla stiprina kultūrų dialogą bei pilietinę visuomenę abiejose Viduržemio jūros pusėse. Fondą sudaro 42 nacionaliniai tinklai bei daugiau nei 4000 narių. 


Vincė Vaidevutė Margevičienė,
Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos seniūno pavaduotoja
Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų Politinių kalinių ir tremtinių frakcijos pirmininkė