2014 m. balandžio 22 d., antradienis

Verstis mažmenine prekyba tabako gaminiais planuojama leisti ne tik Lietuvoje įsteigtiems juridiniams asmenims

Seimas po svarstymo pritarė Tabako kontrolės įstatymo pakeitimams (projektas Nr. XIIP-1292(3) ES), kuriais siekiama panaikinti įstatymo prieštaravimą Paslaugų direktyvos nuostatoms ir išvengti galimos bylos Europos Sąjungos Teisingumo Teisme. Už teisės akto pataisas balsavo 68 Seimo nariai, prieš – 1, susilaikė 21 parlamentaras. Tam, kad naujos nuostatos būtų priimtos, Seimas turės balsuoti dar kartą. 

Įstatymo projekte nustatoma, kad licencijos verstis mažmenine prekyba tabako gaminiais galėtų būti išduodamos ne tik Lietuvos Respublikoje įsteigtiems juridiniams asmenims ir užsienio juridinių asmenų filialams, kaip nustatyta šiuo metu galiojančiame Tabako kontrolės įstatyme, bet ir kitose Europos ekonominės erdvės susitarimo dalyvėse įsteigtiems juridiniams asmenims ar kitoms organizacijoms ir jų filialams. 

Lietuvoje draudžiama parduoti tabako gaminius, jeigu jie nepaženklinti lietuviškomis banderolėmis, taip pat jeigu ant tabako gaminių pakuočių valstybine lietuvių kalba nepateikti įspėjamieji užrašai apie kenksmingą tabako gaminių poveikį sveikatai, tabako gaminiuose esančias kenksmingas medžiagas ir jų kiekius. 


Vincė Vaidevutė Margevičienė,
Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos seniūno pavaduotoja
Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų Politinių kalinių ir tremtinių frakcijos pirmininkė