2014 m. balandžio 10 d., ketvirtadienis

TTK išklausė 2013 m. policijos įstaigų veiklos ir nusikalstamumo šalyje apžvalgą

Seimo Teisės ir teisėtvarkos komitetas (TTK) balandžio 9 d. posėdyje išklausė Policijos generalinio komisaro Sauliaus Skvernelio pristatytą 2013 metų policijos įstaigų veiklos ir nusikalstamumo šalyje apžvalgą. 

Policijos generalinis komisaras, pabrėždamas, kad gyventojų pasitikėjimas yra vienas iš svarbiausių policijos veiklos vertinimo kriterijų, akcentavo, kad pagerėjo gyventojų nuomonė daugeliu klausimų, susijusių su viešojo saugumo būklės ir policijos veiklos vertinimu. Pažymėjo, kad ekonominės krizės laikotarpiu, gerokai sumažėjus policijos biudžetui ir 2013 metais planuojant asignavimus, patvirtintas didesnis 2014 metų policijos biudžetas. 

Akcentuota, kad 2011 m. įgyvendinus ePolicija projektą, gyventojams buvo suteikta galimybė elektroninėmis priemonėmis pateikti pranešimus apie teisės pažeidimus, operatyviai gauti informaciją apie tai, kokių imtasi priemonių, o nuo 2013 m. spalio 1 d. policijos elektroninių paslaugų portale www.epolicija.lt fiziniai ir juridiniai asmenys gali pateikti prašymus dėl policijos išduodamų licencijų, leidimų ginklams, apsaugos darbuotojų pažymėjimų, kitų dokumentų, susijusių su ginklais, pirotechnikos priemonėmis, asmens ir turto sauga. 

TTK ir Policijos generalinis komisaras aptarė aktualias policijos veiklos problemas ir galimus jų sprendimo būdus, atkreipdami dėmesį, kad statutinių pareigūnų darbo užmokesčio sistema turi būti kuo skubiau reformuota. 


Vincė Vaidevutė Margevičienė,
Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos seniūno pavaduotoja
Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų Politinių kalinių ir tremtinių frakcijos pirmininkė