2014 m. balandžio 10 d., ketvirtadienis

Seimas patvirtino laikinosios komisijos, tyrusios Nacionalinės energetikos strategijos siekių įgyvendinimą, išvadas

Seimas ypatingos skubos tvarka priėmė nutarimą „Dėl Lietuvos Respublikos Seimo laikinosios tyrimo komisijos dėl 2007 metų Nacionalinėje energetikos strategijoje suformuluotų siekių įgyvendinimo rezultatų įvertinimo ir situacijos energetikos sektoriuje išsiaiškinimo išvados“ (projektas Nr. XIIP-1627(2)

Šiuo nutarimu pritarta Seimo Laikinosios tyrimo komisijos dėl 2007 metų Nacionalinėje energetikos strategijoje suformuluotų siekių įgyvendinimo rezultatų įvertinimo ir situacijos energetikos sektoriuje išsiaiškinimo išvadai ir pripažinta, kad komisija savo darbą baigė. Kartu pateikta ir komisijos išvada. 

Nutarimas priimtas už balsavus 70, prieš – 25, susilaikius 5 Seimo nariams. 

Kartu, 64 parlamentarams balsavus už, 14 – prieš ir 12 susilaikius, priimtas Protokolinis nutarimas, kuriuo Seimas, atsižvelgdamas į tai, kad laikinosios tyrimo komisijos išvadoje įvairioms institucijoms pateikiami siūlymai tobulinti jų veiklą ir teisės aktus, nutaria komisijos išvadoje pateiktų siūlymų įgyvendinimo kontrolę pavesti Seimo Ekonomikos komitetui, Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetui ir Energetikos komisijai. 


Vincė Vaidevutė Margevičienė,
Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos seniūno pavaduotoja
Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų Politinių kalinių ir tremtinių frakcijos pirmininkė