2014 m. balandžio 5 d., šeštadienis

Panaikintas Rusijos Federacijos delegacijos NATO PA asocijuoto nario statusas

Balandžio 5 d. Rygoje, Latvijos Respublikoje, susirinkęs NATO Parlamentinės Asamblėjos Nuolatinis komitetas panaikino Rusijos Federacijos delegacijos NATO PA asocijuoto nario statusą. 

Asamblėjos tolesnis bendradarbiavimas su Rusijos Federacija bei situacija Ukrainoje – vieni iš aktualiausių šio susitikimo klausimų. Lietuvai NATO PA Nuolatinio komiteto posėdyje atstovauja Seimo delegacijos NATO PA pirmininkas Andrius Mazuronis ir pirmininko pavaduotoja, Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos narė Rasa Juknevičienė. Dalyvauti posėdyje pakviestas Ukrainos Aukščiausiosios Rados Pirmininko pavaduotojas Ruslanas Košulinskis. 

NATO PA – tarpparlamentinė organizacija, kurioje NATO valstybių parlamentarai kartu su asocijuotais Asamblėjos nariais bei kitų šalių partneriais aptaria jų šalims ir visam Aljansui rūpimus klausimus politikos, saugumo ir ekonomikos srityje. NATO PA siekia būti forumu, kuriame NATO valstybių parlamentarai kartu su savo kolegomis iš kitų valstybių galėtų keistis nuomonėmis ir idėjomis, ieškoti bendrų sprendimų užtikrinant saugumą bei stabilumą. 

NATO PA du kartus per metus renkasi į sesijas – pavasario ir metinę rudens. Gegužės 30 – birželio 2 dienomis NATO Parlamentinės Asamblėjos pavasario sesija vyks Vilniuje, Seime. Tai bus antroji Lietuvoje rengiama NATO PA sesija. Pirmą kartą ji buvo surengta 2001 m. 


Vincė Vaidevutė Margevičienė,
Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos seniūno pavaduotoja
Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų Politinių kalinių ir tremtinių frakcijos pirmininkė