2013 m. gegužės 15 d., trečiadienis

Domėtasi galimybe įteisinti savanorių ugniagesių statusą



Šiandien Seimo Valstybės valdymo ir savivaldybių komitetas posėdyje išklausė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento prie Vidaus reikalų ministerijos informaciją apie priešgaisrinių gelbėjimo pajėgų esamą padėtį ir jos tobulinimo perspektyvas.

Komiteto nariai pritarė nuomonei, kad perspektyvoje reikėtų teisės aktais reglamentuoti savivaldybių savanorių ugniagesių statusą, veiklos organizavimą ir tikslus nustatant jų sąveiką ir bendradarbiavimą su priešgaisrinėmis gelbėjimo pajėgomis, apibrėžiant jų galimybes dalyvauti gaisrų gesinime ir kitoje veikloje, prisidedant prie visuomenės saugumo užtikrinimo. Įteisinus savanorių ugniagesių statusą, būtų reglamentuota savanorių ugniagesių mokymo ir parengimo gesinant gaisrus tvarka, taip pat nustatytos savanorių ugniagesių socialinės garantijos ir kiti su jų veikla susiję klausimai.

Konkrečius siūlymus ir sprendimą dėl Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento veiklos tobulinimo komitetas priims kitame posėdyje.

Komitetas paskirtas pagrindiniu svarstė Seimo nutarimo „Dėl kreipimosi į Konstitucinį teismą su prašymu ištirti ar Lietuvos Respublikos sveikatos priežiūros įstaigų įstatymo 15 straipsnio pakeitimo įstatymo 2 straipsnio 2, 3 ir 4 dalys neprieštarauja Lietuvos Respublikos Konstitucijai projektą Nr. XIIP- 343(2) ir nutarė siūlyti grąžinti jį iniciatoriams tobulinti.


Vincė Vaidevutė Margevičienė,
Valstybės valdymo ir savivaldybių komiteto narė
Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos seniūno pavaduotoja