2013 m. gegužės 9 d., ketvirtadienis

Valstybės valdymo ir savivaldybių komiteto išvažiuojamasis posėdis į Policijos departamentą prie Vidaus reikalų ministerijos



2013-05-08 valstybės valdymo ir savivaldybių komitetas (toliau – Komitetas) surengė išvažiuojamąjį posėdį i Policijos departamentą prie Vidaus reikalų ministerijos.

Komiteto nariai ir Komiteto biuro darbuotojai išklausė informaciją apie policijos sistemą, funkcijas, pagrindines veiklos sritis. Daug dėmesio skyrė naujojo Policijos veiklos įstatymo pristatymui, policijos mokymo ir kvalifikacijos problematikai, diskutavo apie finansavimą, socialines garantijas, eismo saugumo aktualijas.

Komiteto nariai susipažino su policijos naudojamais registrais, informacinėmis technologijomis, apžiūrėjo policijos automobilyje įrengtą ir naudojamą modernią techniką, susipažino su jos privalumais.

Komiteto pirmininkas Valentinas Bukauskas pasidžiaugė, kad komiteto nariai turėjo galimybę išsamiau susipažinti su policijos veikla ir pažadėjo įvertinti gautą informaciją, pateikti ją kitiems Seimo nariams ir pagreitinti policijai svarbių teisės aktų priėmimą.


Vincė Vaidevutė Margevičienė,
Valstybės valdymo ir savivaldybių komiteto narė
Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos seniūno pavaduotoja