2010 m. gruodžio 27 d., pirmadienis

Kvietimas į filmo „Devynios dienos, kurios pakeitė pasaulį“ peržiūrą

KVIEČIAME


Sausio 11 d. 15 val. Kauno Kristaus Prisikėlimo bažnyčioje parlamentinė grupė „Už žmogaus orumą“ ir LR Seimo narė Vincė Vaidevutė Margevičienė kviečia į filmo „Devynios dienos, kurios pakeitė pasaulį“ peržiūrą.

Tai filmas apie popiežiaus Jono Pauliaus II pirmąjį vizitą į Lenkiją. Šiuo popiežiaus vizitu, kurio metu Jonas Paulius II į komunistinėje priespaudoje esančius savo tautiečius kreipėsi „Nebijokite“, prasidėjo totalitarinės imperijos aižėjimas ir žlugimas.

Devynios dienos, kurios pakeitė pasaulį“ – tai filmas apie tikėjimo ir politikos santykį, apie tikėjimo galią keisti pasaulį ir apie nenumaldomą laisvės troškimą, kuris nepalūžta nuožmiausio persekiojimo akivaizdoje ir sugriauna nežmoniškiausius priespaudos pavidalus.

Tai pat tai filmas apie žmogų, kuris buvo visiškai išskirtinė asmenybė abiejose plotmėse – tiek tikėjimo, tiek politikos. Šis filmas šventumu pagarsėjusį popiežių parodo ir kaip vieną iškiliausių pasaulio politikos figūrų.

Šis įspūdingas, JAV sensacija jau tapęs filmas Lietuvoje rodomas pirmą kartą. Visus, kam svarbūs jame keliami klausimai ir brangi popiežiaus Jono Pauliaus II asmenybė, kviečiame drauge pažiūrėti ir aptarti šį išskirtinį filmą.

Sveikinimo žodį tars Kauno Kristaus Prisikėlimo bažnyčios klebonas mons. Vytautas Grigaravičius ir LR Seimo narys Mantas Adomėnas.


Laukiame Jūsų filmo peržiūroje.