2010 m. gegužės 10 d., pirmadienis

Konferencija „Policijos ir socialinių partnerių bendradarbiavimas vykdant žalingų įpročių prevenciją bei užkardant vaikų ir jaunimo nusikalstamumą“

Gegužės 10 d. Seimo Narkomanijos ir alkoholizmo prevencijos komisija kartu su Narkotikų kontrolės departamentu prie Lietuvos Respublikos Vyriausybės, Vilniaus miesto savivaldybe, Vilniaus apskrities vyriausiuoju policijos komisariatu bei viešąja įstaiga Vilniaus policijos klubas vaikams ir jaunimui organizavo tarptautinę konferenciją ,,Policijos ir socialinių partnerių bendradarbiavimas vykdant žalingų įpročių prevenciją bei užkardant vaikų ir jaunimo nusikalstamumą“.

Lietuvoje gana didelis dėmesys skiriamas bausmėms, tačiau pamirštama, kad nuo jų griežtumo ar taikymo dažnumo, nusikalstamumo lygis valstybėje nemažėja. Valstybėje vis dar trūksta dėmesio prevencijai. Vaikų, visuomenės saugumo užtikrinimas ir nusikalstamumo mažinimas – problema, kurios sprendime itin didelis vaidmuo tenka policijai, tačiau, siekiant veiksmingų pokyčių, būtinas valstybės ir savivaldybių institucijų, nevyriausybinių organizacijų bei visuomenės bendradarbiavimas.

Pagrindinė tarptautinės konferencijos idėja – pasidalinti gerąja patirtimi nusikalstamumo ir žalingų įpročių prevencijos srityje tarptautiniu lygiu, susipažinti su Lietuvos ir užsienio valstybių specialistų patirtimi organizuojant nusikaltimų prevencijos projektus, naudojant juos kaip įrankį prevencijai stiprinti ir įtraukiant į šį procesą kuo daugiau aktyvių visuomenės narių.

Konferencijos programą galite rasti čia: ,,Policijos ir socialinių partnerių bendradarbiavimas vykdant žalingų įpročių prevenciją bei užkardant vaikų ir jaunimo nusikalstamumą“.